FSD - EtusivuFSD neWWWs
OOO


 

Etusivulle

Numero 1/2001

Lyhyesti

O ICPSR:n menetelmäkurssit kesällä 2001

ICPSR:n vuoden 2001 kesäkurssiesite on ilmestynytMichiganin yliopiston yhteydessä Ann Arborissa toimiva kansainvälinen yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen keskus ICPSR on järjestänyt kesäkursseja kvantitatiivisen tutkimuksen menetelmistä jo vuodesta 1963 alkaen. Kesän 2001 kurssit pidetään kahtena 4 viikon periodina; ensimmäinen periodi 25.6.-20.7. ja toinen periodi 23.7.-17.8. Kurssit sopivat hyvin opinnoissaan jo edistyneille ja jatko-opiskelijoille. Hakuaika kursseille päättyy maanantaina 23.4.2001. FSD on varautunut avustamaan hakijoita kurssimaksuissa. Lisätietoja.

Sivun alkuun

O IASSIST 2001 -konferenssi

Tietoarkistoalan työntekijöiden kansainvälisen yhteistyöjärjestön IASSISTin konferenssi pidetään Amsterdamissa toukokuun puolivälissä teemalla "Collaborative Working in the Social Science Cyber Space". Konferenssissa käsitellään alan ajankohtaisia aiheita ja kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia. Yhteiskuntatieteellisen tietoarkiston edustajat osallistuvat mm. DDI-työryhmään ja järjestävät Britannian tietoarkiston edustajan kanssa yhteistyössä työryhmän laadullisten aineistojen saatavuudesta ja dokumentoinnista.

Sivun alkuun

O Tietoa uusista aineistoista FSD:n sähköpostilistan välityksellä

FSD tiedottaa toiminnastaan ja uusista arkistoiduista aineistoista nyt myös sähköpostilistan välityksellä. Tietoarkiston listalle voivat liittyä kaikki yhteiskuntatieteellisestä tutkimuksesta ja tutkimusaineistoista kiinnostuneet. Listalle ei voi lähettää omia viestejä.

Sivun alkuun FAQ

O Usein kysytyt kysymykset: FAQ

Kuka voi tilata aineistoja tietoarkistosta? Maksaako aineistojen käyttö? Minkälaisia ihmisiä työskentelee FSD:ssä? Näihin ja moniin muihin useasti kysyttyihin kysymyksiin löydät vastauksen uudelta FAQ-sivultamme.

Sivun alkuun

O Tesaurustietoa FSD:n sivuilla

Tesaurus on sanasto, joka laaditaan yleensä tiedon hakua ja tallennusta varten. FSD:n uusilla tesaurussivuilla käsitellään tesauruksia hyvin monipuolisesti pääpainon ollessa kuitenkin yhteiskuntatieteellisessä aineistossa. Sivuilla on linkkejä mm. erilaisiin tesauruksiin, aiheesta kirjoitettuihin artikkeleihin ja tesaurus- ja indeksointiohjelmiin. Sivuilla voi myös liittyä postituslistalle, joka toimii tesauruksia koskevan tiedon välittämiseen ja tesauruksista kiinnostuneiden yhteydenpidon välineenä ja keskustelufoorumina.

Sivun alkuun | Tietosuoja