FSD Bulletin

Numero 29 (1/2010)
11.3.2010

ISSN 1795-5254

etusivu
uusimmat aineistot
aikaisemmat lehdet
toimitus

» uusin lehti

Tietoarkisto on FSD:n verkkotiedotuslehti, jonka syksyn erikoisnumero ilmestyy myös painettuna. Lehdessä on artikkeleita ja uutisia tutkimus- ja arkistotoiminnan eri alueilta. Tietoarkiston ilmestymisestä tiedotetaan sähköpostilistallamme. Painetun Tietoarkisto-lehden voi tilata maksutta osoitteesta fsd@tuni.fi.


FSD

Yhteiskuntatieteellinen
tietoarkisto
s-posti: fsd@tuni.fi

Tietosuoja


Ensimmäinen Tietoarkistotyön edistäjä -palkinto Leif Nordbergille

Teksti: Helena Laaksonen | Kuva: Ari Paloposki

Leif Nordberg

Tietoarkisto perusti viime vuonna 10-vuotisen toimintansa kunniaksi Tietoarkistotyön edistäjä -palkinnon. Ensimmäinen palkinnonsaaja on professori emeritus Leif Nordberg Åbo Akademista. Nordberg on edistänyt sekä tietoarkiston toimintaa että vertailevaa yhteiskuntatieteellistä tutkimusta monin tavoin akateemisen uransa aikana.

Tietoarkistotyön edistäjä -palkinto myönnetään huomionosoituksena henkilölle, joka on merkittävästi edistänyt tietoarkiston toimintaedellytyksiä, toimintaa ja tavoitteita suomalaisessa tiedeyhteisössä. Se on henkilökohtainen akateeminen huomionosoitus, jonka saajalle annetaan muistoksi nimikoitu taide-esine. Palkinnon saaja ei voi kuulua myöntöhetkellä tietoarkiston hallintoelimeen tai henkilökuntaan. Palkintoa ei myönnetä määrävälein. Palkinnon jakamisesta päättää tietoarkiston johtaja yhdessä henkilökunnan kanssa.

Nordberg oli keskeisesti mukana Suomen Akatemian tietoarkistotyöryhmässä 1990-luvun puolivälissä ja hankkeen jatkovalmistelussa Tampereen yliopistossa vuonna 1998. Lisäksi hän on ollut organisoimassa Suomen kansallista jäsenyyttä Luxembourg Income Study -tutkimusohjelmassa ja European Social Survey -tutkimusohjelmassa. Niiden tarjoamat tutkimusaineistot ovat merkittäviä kansainvälisen vertailevan tutkimuksen lähteitä. Nordberg tunnetaan myös aktiivisena ja auttavaisena tutkimusmenetelmien opettajana ja ohjaajana, mikä on edistänyt olemassa olevien tutkimusaineiston laadukasta käyttöä yhteiskuntatieteiden suomalaisessa kentässä.

Tietoarkistotyön edistäjä -palkinto luovutettiin Nordbergille 17.12.2009 järjestetyn tietoarkiston kehittämisseminaarin yhteydessä. Nordbergille lahjoitettu taide-esine on Drop-maljakko, joka on syntynyt muotoilija Panu Turusen ja lasinpuhaltajamestari Kari Alakosken yhteistyönä.

 

Lue juttu palkintoesineestä:
» "Maljakko, joka ei kukkaa kaipaa" (Vasara, Päivi). Aamulehden Moro-liite. Verkossa: <http://www.aamulehti.fi/moro/uutisellista/70167.shtml> [Viitattu 10.3.2010]