Tietoarkiston toimintaa voit kätevimmin seurata tiedotteista, uutiskirjeestä ja Tietoarkisto-lehdestä.

Tietoja uusista aineistoista ja toiminnastamme saat myös Facebook-sivuilta, Twitteristä ja RSS-syötteestä. Uudet tiedotteet, blogit ja artikkelit sekä seminaarit ja muut tapahtumat löydät verkkosivujen ajankohtaista-osiosta.

TapahtumatTietoarkistoseminaari 24.9.2019

Tietoarkisto täytti kaksikymmentä vuotta 2019. Merkkivuoden kunniaksi 24. syyskuuta järjestettiin Tampere-talossa kansallinen Tietoarkisto-seminaari.

Seminaari käsitteli tieteen avoimuutta ja tutkimusaineistojen käyttöä ja jakamista. Tilaisuudessa luovutettiin myös Tietoarkistotyön edistäjä -palkinto Sami Borgille ja Aineistopalkinto Anne Konulle. Tilaisuus päättyi juhlakahveihin.

Lue lisää

Tietoarkistoblogi

Digitaalisen tutkimusdatan pitkäaikaissaatavuutta jo vuodesta 1999

Mille osaamiselle perustuu Tietoarkiston asema tutkimusaineistojen digitaalisen pitkäaikaissäilyttämisen ja -saatavuuden pioneerina Suomessa? Tietoarkistoblogissa kirjoittavat asiantuntijamme Mari Kleemola ja Katja Moilanen.

Tietoarkistoblogi

Tietoarkisto-lehti

Tietoarkisto-lehti on Tietoarkiston verkkotiedotuslehti, jonka syksyn erikoisnumero ilmestyy myös painettuna.

Lehdessä on artikkeleita ja uutisia tutkimus- ja arkistotoiminnan eri alueilta. Ilmestymisestä tiedotetaan uutiskirjeessämme.

Painetun lehden voi tilata maksutta osoitteesta fsd ( at ) tuni.fi.

Tietoarkisto-lehti

Tietoarkiston uutiskirje

Tilaa Tietoarkiston uutiskirje! Saat tietoa Tietoarkiston toiminnasta ja uusista aineistoista. Uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa sähköpostissa nimellä FSD-uutiskirje.

Liity tilaajaksi lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen:
fsd-uutiskirje-request@lists.tuni.fi. Viestin otsikon tulee olla: Subscribe . Saat hetken kuluttua viestin, jossa sinua pyydetään vahvistamaan tilaus.

Liittymisestä ja eroamisesta on erillinen ohje. Voit myös lähettää liittymis- tai eroamispyynnön sähköpostilla suoraan Tietoarkiston toimistoon osoitteeseen fsd ( at ) tuni.fi.

Vanhoja viestejä voi selata uutiskirjeen arkistossa. Sinne on tallennettu viestit huhtikuusta 2005 lähtien. Tätä vanhempia viestejä ei ole arkistoitu.

Aikajana