Tietoarkiston toimintaa voit kätevimmin seurata tiedotteista, sosiaalisesta mediasta, uutiskirjeestä ja artikkeleistamme.

Tietoja toiminnastamma, tapahtumista, uusista aineistoista ja yhteistyökumppanien tarjonnasta saat sosiaalisen median kanaviltamme. YouTube-kanavallamme julkaisemme valikoituja seminaaritallenteita tai ohjevideoita. Uudet tiedotteet, blogit ja artikkelit sekä seminaarit ja muut tapahtumat löydät aina verkkosivujen ajankohtaista-osiosta. Osa aineistoesittelyistä ja yhteistyökumppanien uutista julkaistaan ainoastaan sosiaalisessa medassa.

Facebook (Avautuu uuteen välilehteen) | Twitter (Avautuu uuteen välilehteen) | LinkedIn (Avautuu uuteen välilehteen) | YouTube (Avautuu uuteen välilehteen) | Instagram (Avautuu uuteen välilehteen)

Tapahtumat: Dataan viittaaminen julkaisutoiminnassa -seminaari

Toisin kuin julkaisuihin viittaaminen, tutkimusaineistoihin viittaamiseen ei ole vakiintuneita tieteellisiä käyntäntöjä. Miten ja miksi tutkimusaineistoihin kannattaa viitata?

Tampereen yliopisto / Zoom: 8.3.2023 klo 12-15. Seminaarin järjestävät yhteistyössä Tietoarkisto, Tampereen yliopiston kirjasto ja Suomen Tiedekustantajien liitto. Klo 15.00 alkaen osallistujat ovat tervetulleita tutustumaan Tietoarkistoon.

Lue lisää

Tietoarkistoblogi

Tietoarkistoblogissa otamme kantaa tutkimuksen ja datapolitiikan ajankohtaisiin asioihin ja kerromme myös Tietoarkiston palveluista ja hankkeista.

Tietoarkistoblogi (Avautuu uuteen välilehteen)

Tutkimusdata on pysyvän tunnisteensa ansainnut-blogitekstin tiedote

Tietoarkiston uutiskirje

Tilaa Tietoarkiston uutiskirje! Saat tietoa Tietoarkiston toiminnasta ja uusista aineistoista. Uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa sähköpostissa nimellä FSD-uutiskirje.

Uutiskirje tilataan kuten sähköpostilista. Liity tilaajaksi lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen: fsd-uutiskirje-request@lists.tuni.fi. Viestin otsikon tulee olla: Subscribe . Saat hetken kuluttua viestin, jossa sinua pyydetään vahvistamaan tilaus.

Liittymisestä ja eroamisesta on erillinen ohje. Voit myös lähettää liittymis- tai eroamispyynnön sähköpostilla suoraan Tietoarkiston toimistoon osoitteeseen fsd ( at ) tuni.fi.

Vanhoja viestejä voi selata uutiskirjeen arkistossa (Avautuu uuteen välilehteen) . Sinne on tallennettu viestit huhtikuusta 2005 lähtien. Tätä vanhempia viestejä ei ole arkistoitu.

Tietoarkisto-lehti

Tietoarkisto-lehti

Tietoarkisto-lehti on Tietoarkiston verkkotiedotuslehti, jonka erikoisnumero ilmestyi myös painettuna. Nykyään julkaisemme artikkelit sähköisenä verkkosivullamme.

Lehdessä on artikkeleita ja uutisia tutkimus- ja arkistotoiminnan eri alueilta.

Artikkelit

Tietoarkisto-lehti

Vanhoja painettuja lehtiä voi tilata maksutta osoitteesta fsd ( at ) tuni.fi.

Tiedotteiden ja tapahtumien aikajana