Varmista keräämäsi korona-aiheisen aineiston käytettävyys myös tulevaisuudessa

Koronavirus (COVID-19) -pandemian aikana kerätään lukuisia kiinnostavia tutkimusaineistoja, joiden arvo voi kasvaa entisestään tulevaisuudessa. Varmista oman korona-aineistosi käytettävyys myös jatkossa ja suunnittele aineistonkeruusi siten, että aineisto voidaan tutkimushankkeesi päätyttyä tallentaa jatkokäyttöä varten Tietoarkistoon tai muuhun arkistoon.

Arkistointi Tietoarkistoon kannattaa, koska meillä aineistosi säilyy käyttökelpoisena uusia tutkimuksia varten tulevaisuudessa. Tarkistamme datan, kuvailemme sen kattavasti ja liitämme aineiston yhteyteen tiedot siitä tehdyistä julkaisuista. Tutkija myös meritoituu avatessaan aineiston jatkokäyttöön.

Jotta aineistosi myöhempi arkistointi on mahdollista:

Tietoarkisto vastaanottaa sekä kvantitatiivisia että kvalitatiivisia sähköisiä tutkimusaineistoja, jotka ovat jatkokäytettävissä. Katso tarkemmin, millaiset aineistot soveltuvat arkistoitavaksi Tietoarkistoon.

Autamme mielellämme arkistoinnin suunnittelussa ja ohjeistamme tutkittavien informoinnissa! Ota yhteyttä: asiakaspalvelu.fsd [at] tuni.fi