Töihin Tietoarkistoon?

Tietoarkistossa työskentelee vakinaisissa tehtävissä 15 henkilöä sekä vaihteleva määrä projektityöntekijöitä, tutkimusapulaisia tai muita määräaikaisia työntekijöitä tai sijaisia.

Tietoarkisto on Tampereen yliopiston erillinen yksikkö, ja tietoarkistolaiset ovat yliopiston palveluksessa.

Työskentely Tietoarkistossa edellyttää muun muassa eri tieteenalojen ja tutkimuksen asiantuntemusta, hyviä tietoteknisiä valmiuksia ja yhteistyötaitoja. Avoinna olevista tehtävistä tiedotamme verkkosivujemme Ajankohtaista-osiossa, Tampereen yliopiston avoimissa työpaikoissa (Avautuu uuteen välilehteen) sekä erilaisissa sähköisissä rekrytointipalveluissa. Suurin osa avoimeksi tulevista paikoista on määräaikaisia tehtäviä ja projektitehtäviä. Tehtävät voivat vaatia ohjelmointikokemusta.

Kesätöihin Tietoarkistoon

Palkkaamme opiskelijoita kesätyöntekijöiksi ja harjoittelijoiksi.

Heidän päätehtäviään ovat Tietoarkistoon arkistoitujen kvantitatiivisten ja kvalitatiivisten tutkimusaineistojen käsittely ja dokumentointi. Tehtävien hoidossa ovat eduksi hyvät tietotekniset valmiudet, tilastomatemaattisten ohjelmien käyttökokemus (SPSS) sekä järjestelmällisyys ja huolellisuus. Voimme palkata opiskelijoita myös IT-tuki- ja ohjelmointitehtäviin.

Kesätöihin haluavien kannattaa erityisesti seurata tiedotteitamme helmi-maaliskuussa.

Siviilipalvelukseen Tietoarkistoon

Tietoarkistossa on myös mahdollista suorittaa siviilipalvelus. Tiedotamme avoimista paikoista tällä sivulla ja siviilipalveluskeskuksen (Avautuu uuteen välilehteen) Avoimet työpalveluspaikat -palvelussa (Avautuu uuteen välilehteen) .

Avoimet paikat

Arkistolla ei tällä hetkellä ole avoimia siviilipalveluspaikkoja.

Siviilipalvelukseen Tietoarkistoon

Tietoarkistossa voi suorittaa siviilipalveluksen.
Meille voi hakea vaikka emme olisi ilmoittaneet avoimesta paikasta.

Otamme sivareita, jos hakijan osaaminen ja meidän tarpeemme kohtaavat. Pääasiassa olemme kiinnostuneita tietotekniikan, tietojenkäsittelyn, yhteiskuntatieteiden, humanististen tieteiden tai informaatiotutkimuksen osaajista. Emme oleta, että olet kaiken tietävä superosaaja, mutta vaadimme perustietoja ja -osaamista joltain em. aloista. Osaaminen voi olla saavutettu joko työn tai opintojen kautta. Meillä ei ole tehtäviä, joita voisi hoitaa ilman minkäänlaista kokemusta tai opintoja edellä mainituilta aloilta.

Työpalvelun Tietoarkistossa voi pääsääntöisesti aloittaa tammi-toukokuussa tai syys-marraskuussa.

Tehtävät

Kunkin sivarin tehtävät sovitaan erikseen. Tarjolla olevat tehtävät riippuvat kulloinkin käynnissä olevista projekteista ja hankkeista. Ne voivat olla esimerkiksi seuraavilta tehtäväalueilta:

IT-tuki
Toimimme sekaympäristössä, jossa pääosa laitteista on Windows-pohjaisia, mutta joukossa on myös Linux-pohjaisia laitteita. Olemme omassa toimialueessa. Perusymmärrys aktiivihakemistosta ja virtualisoinnista on hyödyksi.

Ohjelmointi
Arkistossa tehdään omaa sovelluskehitystä. Teemme sekä WWW-ohjelmointia että sovellusohjelmointia. Kehitys tapahtuu Pythonilla tai Javalla. Relaatiotietokannat ja XML ovat meille tärkeitä tekniikoita.

Aineistojen käsittely ja asiakaspalvelu
Arkistoimme sähköiseen muotoon tallennettuja tutkimusaineistoja. Kvantitatiivisten aineistojen käsittely on datatiedostojen (pääosin SPSS-tiedostoja) tarkistamista ja kyselylomakkeiden ja aineistojen kuvailua. Kvalitatiivisten aineistojen käsittely koostuu datatiedostojen (haastattelut, kirjoitukset, päiväkirjat tms.) konvertoinnista, anonymisoinnista, tiedostojen perustietojen lisäämisestä ja aineiston kuvailusta. Tehtäviin voi kuulua myös kielenkääntämistä (suomesta englantiin tai ruotsiin). Työhön tarvitaan hyvät tietotekniset valmiudet. Asiakaspalvelu sisältää tietopalvelupyyntöihin vastaamista ja yhteydenpitoa aineistojen arkistoijiin ja käyttäjiin. Palvelus ei voi olla pelkkää asiakaspalvelua, vaan tehtäviin kuuluu aina myös esimerkiksi aineistojen käsittelyä.

Hakeminen ja lisätietoja

Jos olet kiinnostunut palvelemaan Tietoarkistossa, lähetä sähköpostilla lyhyt työhakemus, jossa kerrot itsestäsi, osaamisestasi ja harrastuneisuudestasi em. aloilla. Haluamme nähdä todistuksia ja muita papereita vasta, jos sinut kutsutaan haastatteluun. Hyvä hakemus sisältää

  • CV:n
  • selvityksen ICT-taidoista
  • opintorekisteriotteen, jos olet opiskelija ja oppilaitoksestasi on mahdollista saada liitetiedostoksi sopiva sähköinen ote.

Minimoi liitetiedostojen määrä. Kirjoita koko hakemuksesi itse viestiin. Muista mainita, milloin suoritat koulutusjakson ja milloin voisit aloittaa työpalvelun.

Lähetä hakemuksesi

  • Matti Heinoselle (matti.heinonen at tuni.fi, puh. +358 40 190 1435), jos olet tietoteknikko
  • Hannele Keckman-Koivuniemelle (hannele.keckman-koivuniemi at tuni.fi, puh. +358 40 190 1439), jos olet muun alan opiskelija.

Samoilta henkilöiltä voi kysyä lisätietoja.