Tietoarkiston esittelyt, koulutus ja kurssit

Esittelyt opiskelijoille tai tutkijoille

Tietoarkisto tarjoaa esittelyjä tutkimusaineistojen jatkokäytöstä, datan hallinnasta, digitaalisesta pitkäaikaissäilytyksestä ja muista Tietoarkiston peruspalveluista. Tilaa esittely vaikkapa opiskelijoille suunnatulle tutkimusmenetelmäkurssille, tutkijoiden työpajaan tai tieteellisille päiville! Räätälöimme esittelyn sisältöjä tilaajan toiveiden mukaan.

Pienet ryhmät (enintään 20 henkilöä) ovat tervetulleita vierailemaan tiloihimme Tampereelle.
Tilaa esittely Tietoarkiston asiakaspalvelusta.

Materiaalipankista löytyvät Tietoarkiston oppaat ja esittelymateriaalit. Voit hyödyntää näitä kaikissa tilaisuuksissa, joissa esittelet Tietoarkiston palveluita.
Tutustu esitevalikoimaan.

Tietoarkiston Aineistonhallinnan käsikirja tarjoaa datanhallintaan ja aineistojen jatkokäytön varmistamiseen keskittyvää kaikille avointa ohjeistusta.

Koulutusta ja kursseja

Tietoarkiston järjestämät avoimet seminaarit ja webinaarit käsittelevät mm. tutkimusaineiston hallintaa, tietosuojaa ja tietoturvaa, henkilötiedon käsittelyä, datan anonymisointia ja aineistojen arkistointia sekä jatkokäyttöä. Osa tilaisuuksista järjestetään yhdessä CESSDA-kumppaniemme kanssa.
Lisätietoja koulutussisällöistä.

Tietoarkisto tiedottaa myös valikoiduista yhteistyökumppaniensa koulutuksista. Näistä esimerkkinä ovat vuotuiset ICPSRn kesäkurssit ja CESSDAn tai eurooppalaisten hankekumppaniemme järjestämät koulutukset. Seuraa meitä Twitterissä (Avautuu uuteen välilehteen) saadaksesi ajantasaista tietoa näistä kouluttautumismahdollisuuksista.