Aineistot

Tietoarkisto välittää kvantitatiivisia ja kvalitatiivisia sähköiseen muotoon tallennettuja tutkimusaineistoja.

Selaa aineistoja tyypeittäin

Tietoarkistoon tallennetut aineistot ovat saatavilla palveluportaali Ailassa kunkin aineiston käyttöehtojen mukaisesti.

Asiakkaat voivat tutustua Ailassa aineistokuvauksiin, tehdä hakuja ja kirjauduttuaan myös ladata aineistot heti käyttöönsä. Voit selata aineistoja esimerkiksi otsikoittain, asiasanoittain, tieteenaloittain/aihealueittain ja sarjoittain.

Palveluportaali Aila

Tietoarkistoon tallennetut tutkimusaineistot ovat maksutta asiakkaiden saatavilla palveluportaali Ailassa.

Ailassa on yli 1600 aineistoa, joista yli 1300 on kvantitatiivisia. Rekisteröityneitä käyttäjiä on kaikista suomalaisista yliopistoista ja ammattikorkeakouluista, yhteensä noin 3000. Vajaa kymmenen prosenttia Ailan käyttäjistä on ulkomaalaisia.

Useimmilla Ailan aineistoilla on käyttöehtoja ja niiden lataaminen edellyttää asiakkaalta rekisteröitymistä. Täysin avoimia aineistoja Ailassa on yli 90. Lisäksi Tietoarkistolla on täysin avoimia aineistoja Tietomilli-mielipidepuntarissa, MOTVissa ja Pohtivassa.

Lataa dataa Ailasta

Palveluportaali Aila

Aineistoja teemoittain

Teemasivuille on koottu tietoa eri teemoja käsittelevistä aineistosarjoista ja yksittäisistä tutkimusaineistoista. Teemoja on yli 25, muun muassa hyvinvointi, nuorisotutkimus, ruoka, terveys ja vaalit.

Aineistot ovat pääosin väestön yleisiä asenteita ja mielipiteitä kartoittavia kyselyaineistoja.

Tutustu aineistoihin teemoittain

Kansainvälisiä aineistosarjoja

Saatavilla on runsaasti kansainvälisiä vertailuaineistoja ja yksittäisiä aineistoja eri maista. Näille sivuille on koottu perustiedot kansainvälisistä aineistoista, aineistohakujen tekemisestä ja aineistojen saatavuudesta.