Tietoarkisto vähentää viestintäänsä entisessä Twitterissä

Tietoarkiston sosiaalisen median viestinnän painopiste siirtyy muihin kanaviin kuin X:ään (entinen Twitter). Tietoarkiston tili säilyy toistaiseksi X:ssä, mutta jatkossa käytämme sitä lähinnä Tietoarkistolle merkityksellisen viestinnän seuraamiseen ja keskeisten omien palvelu- ja tapahtumatiedotteidemme jakamiseen.

Tietoarkiston viestintätiimi on kuluvan vuoden aikana seurannut X:n kehitystä ja näkee, ettei kanava enää palvele Tietoarkiston tarpeita kuten aiemmin. Erityisesti rekisteröitymättömille käyttäjille näkyvien ominaisuuksien väheneminen, keskusteluilmapiirin jyrkkeneminen, valeuutisten lisääntyminen ja arvaamattomuus kanavan kehityssuunnassa ovat vaikuttaneet päätökseen. Organisaatioviestinnän näkökulmasta kanavan tiivistävä ja kärjistävä luonne ei ole ihanteellinen.

Myös Tampereen korkeakouluyhteisö arvioi läsnäoloaan X:ssä, mikä tukee Tietoarkiston päätöstä. Tulevaisuudessa Tietoarkiston viestintä painottuu enemmän muihin sosiaalisen median kanaviin, erityisesti LinkedIniin ja Facebookiin, joissa meillä on jo vakiintunut seuraajakunta.

Ajankohtaisviestintämme perusta on, että uutisemme julkaistaan aina omilla verkkosivuillamme, josta jaamme ne sosiaaliseen mediaan. Tämä takaa sen, että kaikki ajankohtainen tieto on saatavilla myös niille, jotka eivät käytä sosiaalisista mediaa.