Tietoarkisto uusii tiedonhallintajärjestelmänsä – marraskuussa katko aineistojen julkaisussa

Tietoarkistossa datankäsittelyn dokumentointi ja asiakastiedon käsittely vaatii siihen erityisesti suunnitellun järjestelmän. Nykyinen järjestelmä on palvellut pitkään ja on tullut aika vaihtaa se uuteen ja teknologialtaan modernimpaan.

Tietoarkiston sisäinen tiedonhallintajärjestelmä uusitaan tämän syksyn aikana. Uusi järjestelmä on kehitetty Tietoarkistossa, jotta se vastaa juuri niihin erityistarpeisiin, joita tutkimusaineistojen hoivaaminen ja pitkäaikaissäilytys vaatii. Uusi järjestelmä parantaa datankäsittelyn laatua ja sen seurantaa, yksinkertaistaa asiakastiedon käsittelyä sekä mahdollistaa tehokkaat tietovirrat eri järjestelmien välillä. Uudistusta on valmisteltu ja ohjelmistoa testattu jo pitkään. Nyt alamme lähestyä varsinaista käyttöönottovaihetta.

Vanha järjestelmä poistetaan käytöstä ja sen sisältämä tieto siirretään uuteen järjestelmään marraskuun aikana. Tästä seuraa noin kuukauden mittainen katkos, jonka aikana uusia aineistoja ei julkaista Ailaan. Aineistojen haku ja lataaminen Ailasta ei esty missään vaiheessa. Aineistojen vastaanotto ja prosessointi sekä tietopalvelu jatkuu katkonkin aikana Tietoarkistossa normaalisti.