Muutoksia Ailassa: Ailan käyttöehtojen päivitys ja sähköpostiosoitteen varmistus

Tietoarkisto on uudistanut palveluportaali Ailan käyttöehtojen henkilötietojen käsittelyä ja luovutusta koskevan osion Tietoarkiston ja Kopioston sopimuksen mukaisesti. Ailaan rekisteröityneen asiakkaan on hyväksyttävä uudet käyttöehdot ennen kuin hän voi ladata lisää aineistoja. Uudet ehdot hyväksytään Ailaan kirjautuessa. Asiakkaan aiemmin lataamissa aineistoissa ovat edelleen voimassa vanhat käyttöehdot.

Tietoarkisto ja Kopiosto solmivat sopimuksen tekijänoikeuden alaisten aineistojen arkistoinnista vuonna 2015. Sopimus mahdollistaa esimerkiksi tutkimusta varten kerättyjen lehtiartikkeleiden, lehtikuvien tai kirjoista poimittujen tekstiosioiden arkistoinnin.

Lähiaikoina Ailassa julkaistaan ensimmäinen ns. Kopiosto-aineisto. Sopimuksen mukaisesti Tietoarkiston pitää toimittaa vuosittain tiedot Kopiosto-aineistojen jatkokäyttäjistä (nimi ja taustaorganisaatio) sekä käyttötarkoituksista Kopiostolle.

Toinen Aila-muutos liittyy tilanteeseen, jossa rekisteröitynyt asiakas vaihtaa profiilissaan sähköpostiosoitteensa. Uuteen osoitteeseen lähetetään viesti, jonka linkkiä klikkaamalla asiakas vahvistaa sähköpostiosoitteensa oikeellisuuden.

Lisätietoja: