ESS:n kolmen aallon vertailudata julkaistu

European Social Surveyn kolmen ensimmäisen keruuaallon yhdistelmäaineisto on saatavana Norjan tietoarkiston (NSD:n) sivuilta. Aineisto sisältää ydinmoduulit, jotka toistetaan jokaisessa keruussa samansisältöisenä. Muuttujat koskevat mm. tiedotusvälineitä ja luottamusta, poliittisia mielipiteitä ja osallistumista, hallintoa ja tehokkuutta, moraalisia, poliittisia ja sosiaalisia arvoja, sosiaalista syrjintää ja ulossulkemista, kansallista, etnistä ja uskonnollista sitoutuneisuutta, hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta, sosiaalisia verkostoja sekä väestöllisiä ja sosiaalis-taloudellisia tekijöitä.

Mukana ovat kaikki maat, joissa aineisto on kerätty vähintään kahdessa aallossa: Itävalta, Belgia, Tsekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Irlanti, Italia, Luxemburg, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Slovakia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Iso-Britannia ja Ukraina. Aineiston voi ladata maksutta verkosta suoraan omalle koneelleen. Data on tarjolla sekä SAS- että SPSS-käyttäjille. Käyttö edellyttää rekisteröitymistä.

Aineiston lataaminen: Valitse NSD:n ESS-verkkosivun ylärivin valikosta ensin "ESS Cumulative". Klikkaa Cumulative data -otsikon alla olevaa kuvalinkkiä sen mukaan, haluatko datan pakattuna SPSS- vai SAS-tiedostona. Jos et ole vielä kirjautunut sisään, ohjelma kysyy tässä vaiheessa käyttäjätunnustasi. Jos olet uusi käyttäjä, ohjelma pyytää rekisteröitymään. Kirjautumisen jälkeen ohjelma kysyy "Do you want to open or save this file?". Valitse "Save" ja haluamasi hakemisto. Selainsuositus: Internet Explorerin ja Mozilla Firefoxin viimeisimmät vakaat versiot.

Linkkejä:
ESS-ohjelman kotisivu
ESS-aineistot NSD:ssä
ESS-hanke tietoarkiston sivuilla
Yhdistelmäaineiston kuvailu tietoarkiston sivuilla