Tietoarkistotyön edistäjä -palkinto Jukka Kultalahdelle

Helena Laaksonen ja Jukka Kultalahti
Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto myönsi Tietoarkistotyön edistäjä -palkinnon professori Jukka Kultalahdelle.

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto myönsi Tietoarkistotyön edistäjä -palkinnon professori Jukka Kultalahdelle 16.12.2011. Erityisperusteena Kultalahden palkitsemiselle on hänen toimintansa tietoarkiston johtokunnan puheenjohtajana vuosina 2001–2010. Hänen paneutumisensa tehtäväänsä ja asiantunteva tukensa ovat edistäneet tietoarkistotyötä merkittävästi aikana, jolloin toimintaa on vakiinnutettu osaksi tutkimuskulttuuria. Tietoarkiston johtokunta lopetti toimintansa vuonna 2010, kun yliopiston hallintorakenne uudistui.

Tietoarkistotyön edistäjä -palkinto myönnetään huomionosoituksena henkilölle, joka on merkittävästi edistänyt tietoarkiston toimintaedellytyksiä, toimintaa ja tavoitteita suomalaisessa tiedeyhteisössä. Se on henkilökohtainen akateeminen huomionosoitus, jonka saaja saa muistoksi nimikoidun taide-esineen. Kultalahdelle luovutettu taide-esine on Kaski-maljakko, joka on syntynyt muotoilija Panu Turusen ja lasinpuhaltajamestari Kari Alakosken yhteistyönä.

Ensimmäisen tietoarkistotyön edistäjä palkinnon sai professori emeritus Leif Nordberg vuonna 2009, toisen professori emerita Elina Haavio-Mannila vuonna 2010.

Kuva: Informaatikko Helena Laaksonen luovutti Tietoarkistotyön edistäjä -palkinnon Jukka Kultalahdelle hänen jäähyväisluentonsa yhteydessä.