Osallistu webinaareihin aineistojen avaamisesta ja henkilötietojen käsittelytoimia koskevan selosteen laatimisesta!

Tietoarkisto järjestää syyskuussa kaksi maksutonta ja kaikille avointa webinaaria. Vajaan puolen tunnin mittaiset webinaarit kuuluvat Avoin tiede ja tutkimus -hankkeen (ATT) webinar-sarjaan.

Keskiviikkona 6.9. klo: 14 Tietoarkiston kehittämispäällikkö Mari Kleemola puhuu aiheesta Aineiston avaajan ABC – Miten avaan aineistoni niin, että se on FAIR ja aidosti jatkokäytettävissä. Kleemola esittelee webinaarin aikana tiiviisti FAIR-periaatteet ja pohtii niiden toteuttamista ja aineistojen avaamista esimerkkien avulla.

Torstaina 7.9. klo: 14 on luvassa hyödyllistä tietoa niille, jotka käsittelevät tutkimuksessaan henkilötietoja. Webinaarissa Käsitteletkö tutkimuksessasi henkilötietoja? Muista laatia tietosuoja-asetuksen mukainen seloste käsittelytoimista lakimies, F.E.C. Antti Ketola kertoo milloin ja miksi tieteellisessä tutkimuksessa tulee laatia seloste henkilötietojen käsittelytoimista. Webinaarin aikana selviää myös, miten uusi seloste käsittelytoimista eroaa vanhasta rekisteriselosteesta ja mitä sisältöä EU:n tietosuoja-asetus edellyttää uudelta selosteelta.

Webinaarit tallennetaan jatkohyödyntämistä varten ja ne tulevat sekä Tietoarkiston Tapahtumat-sivulle että ATT-hankkeen sivuille.

Webinaareihin voi osallistua vapaasti ilman ennakkoilmoittautumista.