Dataan viittaaminen julkaisutoiminnassa -seminaari

Toisin kuin julkaisuihin viittaaminen, tutkimusaineistoihin viittaamiseen ei ole vakiintuneita tieteellisiä käyntäntöjä. Malleja viittaamiseen on kuitenkin tarjolla. Kun tutkimusaineistoihin viitataan, saavat datan kerääjät ja tuottajat tieteellisestä tuotoksestaan asianmukaisen tunnustuksen. Viittaus edistää myös tutkimusaineiston löydettävyyttä.

Aika: 8.3.2023 klo 12-15.
Paikka: Tampereen yliopisto, Virta-audiditorio (Åkerlundinkatu 5) ja etäyhteys.

Seminaarissa keskustellaan, miten ja miksi aineistoihin kannattaa viitata. Seminaarin järjestävät yhteistyössä Tietoarkisto, Tampereen yliopiston kirjasto ja Suomen Tiedekustantajien liitto.

Seminaari on kaikille avoin ja siihen on mahdollisuus osallistua joko paikan päällä tai etäyhteyden kautta. Esitysten väliin on varattu aikaa keskustelulle ja kommenteille. Seminaarin jälkeen on paikalla olijoilla mahdollisuus tutustua Tietoarkistoon, joka sijaitsee niin ikään Virta-rakennuksessa.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 27.2.2023 klo 12 mennessä.

Ilmoittaudu (Avautuu uuteen välilehteen)