Tietoarkistoblogi: ISSP 20 vuotta Suomessa - kurkistus aineistonkeruun toteutukseen

International Social Survey Programme eli ISSP-aineistosarjaa on kerätty Suomessa jo vuodesta 2000 lähtien. ISSP:ssä tutkittavat aiheet vaihtuvat vuosittain, mutta teemat toistuvat keruissa säännöllisesti, mikä mahdollistaa pitkittäisvertailun. Nyt syksyllä kerättävän aineiston teema on ympäristö - sama kuin kaksikymmentä vuotta sitten. Merkkipaalun kunniaksi Tietoarkiston tietopalveluasiantuntija Annika Valaranta kertoo blogissaan mitä laajan kansainvälisen vertailuaineiston keruuprosessi vaatii, jotta data on yhdistettävissä ja ymmärrettävissä muissa maissa kerättävän vastaavan datan kanssa.

Huolellinen käännöstyö, kyselylomakkeen moninkertainen tarkistus ja tarkka dokumentatio tuottaa laadukkaan kansainvälisen aineistosarjan, joka kestää tarkastelua vielä vuosikymmenien ja vuosisatojen päästä. Kansainvälinen harmonisoitu data on saatavilla Saksan tietoarkistosta, mutta Suomen kyselyt myös Tietoarkistosta.

Tietoarkistoblogissa otamme kantaa tutkimuksen ja datapolitiikan ajankohtaisiin asioihin ja kerromme myös Tietoarkiston palveluista ja hankkeista.