Testaa miten helposti kirjoitusaineisto syntyy Tietoarkiston Pennalla!

Tietoarkiston verkkotyökalu Penna tekee kirjoitusaineiston keräämisestä niin helppoa, että yksittäinen tutkija tai opiskelijakin voi järjestää keruun ilman teknistä osaamista tai syvällistä perehtymistä tietosuojakysymyksiin.

Odotettu työkalu on nyt valmis, ja on avoimen testikeruun aika.

Lokakuun loppuun asti auki olevaan testikeruuseen voit kirjoittaa omia ajatuksiasi kirjoitusaineistoista tutkimusaineistoina. Samalla pääset kokeilemaan, miten helppoa tutkittavan on osallistua Pennan avulla järjestettyyn aineistonkeruuseen.

Näin järjestät keruun Pennalla

Jos haluat käyttää Pennaa oman aineistosi keräämiseen, ota yhteyttä Tietoarkistoon, niin sovimme kanssasi keruun aikataulusta ja muista yksityiskohdista.

Tietoarkisto huolehtii Pennalla järjestettävän keruun teknisestä toteutuksesta ja arkistointiluvista. Sinun tarvitsee vain laatia keruukutsu ja miettiä Tietoarkiston henkilökunnan kanssa omaan tutkimukseesi sopivat taustatietokysymykset.

Kun kaikki on valmista, Tietoarkisto antaa sinulle keruulinkin, jota voit levittää haluamissasi kanavissa. Keruun päätyttyä Tietoarkisto toimittaa kirjoitukset käyttöösi txt-muodossa zip-pakettina.

Tietoarkisto säilyttää aineistosi keruun aikana ja arkistoi jatkokäyttöä varten ne kirjoitukset, joiden avaamiseen kirjoittajat ovat antaneet luvan.