Aineistonhallinnan käsikirjalle uusi ulkoasu

Kuvituskuvassa kuvaruutukaappaus Aineistonhallinnan käsikirjan uudesta ulkoasusta tietokoneella ja mobiililaitteessa.

Aineistonhallinnan käsikirja on yksi Tietoarkiston suosituimmista palveluista. Nyt se on liitetty osaksi Tietoarkiston pääsivustoa.

Siirron yhteydessä käsikirja on saanut täysin uuden ulkoasun, joka myötäilee pääsivuston tyyliä, mutta poikkeaa siitä värimaailmaltaan. Uudistuksen päätavoitteena on ollut saada käsikirja tukemaan sujuvaa mobiilikäyttöä sekä parantaa palvelun saavutettavuutta. Kunkin luvun sisältö esitetään heti sivun alussa. Lukiessa on mahdollista hypätä suoraan väliotsikosta toiseen ja väliotsikon osoitteen voi helposti tallentaa leikepöydälle käyttäen uutta ankkurilinkkiä.

Käsikirjan rakenne on entisellään. Sivu-uudistuksen yhteydessä ei ole tehty kuin aivan vähäisiä sisältömuutoksia. Uudelleenohjauksin varmistetaan, että kaikki linkkejä seuraavat käyttäjät löytävät haluamansa sisällön myös uudesta käsikirjasta. Korjaamme mahdolliset virheet mahdollisimman pian - vikatilanteista pyydämme ilmoittamaan osoitteeseen tuki.fsd at tuni.fi.

Tietoarkiston asiantuntijoiden laatimassa verkkokäsikirjassa on konkreettisia ohjeita sähköisen tutkimusaineiston hallintaan aineiston elinkaaren kaikissa vaiheissa. Käsikirja julkaistaan suomeksi ja englanniksi ja sitä päivitetään säännöllisesti, jotta se vastaisi tutkimusta ja aineiston avoimuutta säätelevää lainsäädäntöä sekä parhaita käytäntöjä.