Tietoarkisto järjestää Tampereella historian ensimmäisen Aila ja aineistojen jatkokäyttö -seminaarin

Tampere saa oman tutkimusaineistoihin keskittyvän tapahtuman, kun Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto järjestää ensimmäisen Aila ja aineistojen jatkokäyttö -seminaarin Ailan päivänä, torstaina 17. syyskuuta yliopiston Linna-rakennuksessa.

Verkkoilmoittautuminen kaikille avoimeen ja maksuttomaan seminaariin on käynnissä 10. syyskuuta asti.

Seminaari pureutuu Tietoarkiston Aila-palveluportaalin käyttöön ja aineistotarjontaan sekä aineistojen arkistoimiseen ja arkistoitujen aineistojen jatkokäyttöön konkreettisten esimerkkien ja käyttäjäpuheenvuorojen kautta. Lisäksi Tietoarkisto luovuttaa seminaarissa toisen kerran jaettavan aineistopalkinnon.

Tietoarkiston tietopalveluasiantuntija Hannele Keckman-Koivuniemi esittelee omassa puheenvuorossaan reilun vuoden toiminnassa olleen Aila-palveluportaaliin käyttöä ja uudistuksia sekä Tietoarkiston tietopalvelua. Esitys tarjoaa kurkistuksen myös Ailan uusiin kiinnostaviin aineistoihin.

Tampereen yliopiston terveystieteiden yksikön yliopistonlehtori Anne Konu kertoo aineistojen arkistoinnista ja jatkokäytöstä tutkijan näkökulmasta. Konu itse luovuttaa Tietoarkistolle vuosittain suomalaisista peruskouluista kerättäviä Koulun hyvinvointiprofiili -kyselyaineistoja. Hän on myös toiminut ohjaajana pro gradu -tutkimuksissa ja väitöskirjatutkimuksessa, joissa on käytetty Tietoarkiston aineistoja.

Opettajanäkökulman arkistoitujen aineistojen käyttöön tarjoaa Jyväskylän yliopiston sosiologian lehtori Pertti Jokivuori. Jokivuori esittelee, millä mielenkiintoisilla tavoilla European Social Surveyn Suomen aineistoja voi käyttää opetuksessa ja opinnäytetöissä.

Seminaari alkaa Tampereen yliopiston Linna-rakennuksen Väinö Linna -salissa kello 12.15 ja päättyy kello 14.20 alkaviin päätösyhteenvetoon ja kakkukahveihin.

Lisätietoa:

Seminaariohjelma: