Mari Kleemola kansainvälisen CoreTrustSealin hallitukseen

Tietoarkiston kehittämispäällikkö Mari Kleemola on valittu CoreTrustSeal (CTS) -organisaation hallitukseen vuosiksi 2018-2021. Samalla kehittämispäällikkö Kleemola valittiin CTS:n hallituksen sihteerin tehtäviin. CTS:n hallitukseen kuuluu 12 henkilöä, jotka edustavat eri alojen data-arkistoja eri puolilta maailmaa.

CoreTrustSeal (CTS) on sähköisiä aineistoja säilyttävien organisaatioiden luotettavuudesta kertova maailmanlaajuinen sertifikaatiojärjestelmä. CTS:n hallitus vastaa CoreTrustSeal (CTS) -sertifikaatin kriteereiden ja prosessien kehittämisestä ja ylläpidosta sekä sertifikaattien myöntämisestä. CTS-sertifikaatti kattaa sähköisten aineistojen säilyttämisen kaikki vaiheet aina aineistojen vastaanottamisesta niiden pitkäaikaissäilyttämiseen sekä edelleen jakamiseen.

Yhteiskuntatieteelliselle tietoarkistolle CTS-sertifikaatti myönnettiin elokuussa 2017 ensimmäisten joukossa koko maailmassa. Sertifikaatti on voimassa 2017-2019. Vuosina 2014-2017 Tietoarkistolla oli CTS:n edeltäjä, DSA-sertifikaatti.

Kaiken kaikkiaan CTS-sertifikaatteja ja sen edeltäjiä on myönnetty maailmanlaajuisesti yli 130. Kiinnostus sertifikaattia kohtaan on jatkuvasti kasvussa.