Mari Kleemola jatkaa CoreTrustSealin hallituksen sihteerinä

Tietoarkiston kehittämispäällikkö ja varajohtaja Mari Kleemola on valittu CoreTrustSeal (CTS) -järjestön hallitukseen vuosiksi 2021–2024. Hän jatkaa hallituksen sihteerinä kuten edelliselläkin kaudella.

CoreTrustSeal on sähköisiä aineistoja säilyttävien organisaatioiden luotettavuudesta kertova kansainvälinen sertifiointijärjestelmä. Se voidaan myöntää organisaatiolle, joka takaa aineistojen pitkäaikaissaatavuuden. CTS-sertifikaatti kattaa sähköisten aineistojen säilyttämisen vaiheet aina aineistojen vastaanottamisesta niiden pitkäaikaissäilyttämiseen sekä jatkokäyttöön toimittamiseen.

CTS:n hallituksessa on 12 jäsentä, jotka edustavat eri alojen tutkimusaineistojen kansainvälistä arkistointi- ja uudelleenkäyttöosaamista. Järjestön hallitus vastaa sertifiointikriteerien ja -prosessien kehittämisestä sekä varmistaa, että hyödyntävien yhteisöjen palaute näkyy sertifikaatin kehittämisessä.

Tietoarkistolle CTS-sertifikaatti myönnettiin vuonna 2017 ensimmäisten joukossa koko maailmassa. Nykyään Tietoarkisto on asiantuntijaorganisaationa mukana useassa hankkeessa, jossa pyritään kehittämään ja tukemaan eri tieteenaloilla toimivien data-arkistojen kyvykkyyttä ja mahdollisuutta hakea CTS-sertifikaattia. Kaikkiaan sertifioituja organisaatioita on yli 160.