Lyhyesti

» CESSDAn asiantuntijaseminaari Tampereella lokakuussa
» Tietoarkisto 2015 -sivulta tietoa uudistuvista palveluistamme
» Asiantuntijaryhmä kehittämään tutkimusinfrastruktuureita
» Uusimmat ISSP-aineistot ympäristön ja terveyden tutkimiseen
» LISin aineistovarantoon uusia aineistoja
» LIS palkkaa mikrodata-asiantuntijan
» DwB-hankkeen uutisia
» Tietoarkiston faksinumero muuttui
» European Social Surveyn konferenssi Kyproksella

CESSDAn asiantuntijaseminaari Tampereella lokakuussa

Eurooppalaisten tietoarkistojen asiantuntijat kokoontuvat lokakuun alussa Tampereelle käsittelemään tutkimusaineistojen hankintaa ja sopimuksia. Euroopan data-arkistojen yhteistyöjärjestön vuosittaiset asiantuntijaseminaarit ovat työntekijöiden keskinäisiä koulutustapahtumia, joissa heillä on tilaisuus vaihtaa kokemuksia ja oppia toisten arkistojen käytännöistä. Seminaarin aihe vaihtuu vuosittain. Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto on järjestänyt asiantuntijaseminaarin aiemmin vuonna 2000.

Lisätietoa:
» CES 2012 -seminaarin verkkosivu

Tietoarkisto 2015 -sivulta tietoa uudistuvista palveluistamme

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto kehittää palveluitaan Suomen Akatemian rahoittamassa Tietoarkisto 2015 -hankkeessa, jonka verkkosivulla on nyt tarkennetut kuvaukset hankkeen keskeisistä osioista. Tutustu Tietoarkisto 2015 -hankkeeseen ja tuleviin ja jo tehtyihin uudistuksiin.

Lisätietoa:
» Tietoarkisto 2015 -hanke

Asiantuntijaryhmä kehittämään tutkimusinfrastruktuureita

Suomen Akatemian on nimittänyt kansallisen tutkimusinfrastruktuurien asiantuntijaryhmän. Laajapohjainen asiantuntijaryhmä kehittää kansallista tutkimusinfrastruktuuripolitiikkaa. Se myös päivittää kansallisen tutkimusinfrastruktuurien tiekartan viimeistään ensi vuonna. Lisäksi Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Akatemialle neljä miljoonaa euroa tutkimusinfrastruktuurien rahoittamiseen.

Lisätietoa:
» Suomen Akatemian tiedote

Uusimmat ISSP-aineistot ympäristön ja terveyden tutkimiseen

Kevään aikana on tullut saataville kaksi uutta ISSP-ohjelman aineistoa. Kolmas ympäristömoduuli kerättiin vuonna 2010. Kansainvälinen aineisto on saatavana tietoarkistosta ja saksalaisesta ZACAT-verkkopalvelusta. Viime vuonna kerätyn terveysmoduulin suomenkielinen Suomen aineisto on saatavana tietoarkistosta.

Lisätietoa:
» ISSP-aineistot tietoarkistossa

LISin aineistovarantoon uusia aineistoja

LIS, aiemmin Luxembourg Income Study, harmonisoi parhaillaan VII- ja VIII-aaltojen kotitalouksien tuloja sisältävillä aineistoja vuosilta 2007 ja 2010. Yhdysvaltojen data on jo julkaistu. LIS kartuttaa tietokantaansa kuluvan vuoden aikana myös niin sanottujen keskituloisten valtioiden aineistoilla. Aiemmin mukana on ollut pääsääntöisesti korkean tulotason maita. Uusina lisäyksinä tietokannassa ovat muun muassa Kiina, Dominikaaninen tasavalta, Paraguay, Panama, Serbia ja Etelä-Afrikka. Tietoarkisto maksaa Suomen LIS-jäsenmaksun, joten voit käyttää aineistoja maksutta.

Lisätietoa:
» Käytettävissä olevat ja tulevat LIS-aineistot
» LIS-aineistot käyttöön

LIS palkkaa mikrodata-asiantuntijan

LIS palkkaa uuden kokopäivätoimisen mikrodata-asiantuntijan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Hakemuksia otetaan vastaan, kunnes tehtävä on täytetty. Tutustu hakujulistukseen LISin verkkosivulla.

Lisätietoa:
» LISin avoimet tehtävät

DwB-hankkeen uutisia

Data without Boundaries (DwB) -hanke on käynnissä toista vuotta. Tulossa on muun muassa Eurostatin tutkimusaineistojen käyttöön perehdyttäviä kursseja ja käyttäjäkonferenssi EUn työvoimatutkimusta ja EU-SILC-tutkimusta hyödyntäville tutkijoille. Tutustu DwB-uutisiin hankkeen verkkosivulla.

Lisätietoa:
» DwB – Data without Boundaries

Tietoarkiston faksinumero muuttui

Tietoarkiston faksinumero muuttui toukokuussa. Uusi numero on 03 343 9088. Vaikka telefaxin käyttö on nykyisin muuten vähäistä, tietoarkiston asiakkaat lähettävät sillä edelleen käyttölupahakemuksia ja käyttöehtositoumuksia.

Lisätietoa:
» Yhteystietomme

European Social Surveyn konferenssi Kyproksella

European Social Survey -aineistojen tutkimuskäyttöön keskittyvä konferenssi järjestetään Nikosiassa, Kyproksella marraskuun 23.–25. päivinä. Konferenssiesitelmien abstraktit tulee lähettää viimeistään 26.6.2012. Kyseessä on toinen ESS-konferenssi. Tutustu tarkemmin konferenssin sisältöön ja ohjeisiin tapahtuman verkkosivulla.

Lisätietoa:
» ESS-konferenssin verkkosivu