Lyhyesti

» Tietoarkiston verkkosivut uudistuvat
» Tietoarkisto uudisti teemasivunsa
» Ron Dekker aloittaa CESSDAn johtajana maaliskuussa
» Britannian tietoarkisto julkaisi talousaiheiset teemasivut
» Suomen LIS-maksun jakavat tänä vuonna Kela ja Turun yliopisto

Tietoarkiston verkkosivut uudistuvat

Tietoarkistossa on meneillään verkkosivu-uudistus, jonka aikana uudistuvat niin sivuston ilme ja rakenne kuin osa sisällöistäkin. Uudistuneet sivut pyritään saamaan asiakkaiden käyttöön syyskuussa 2017.

Verkkosivu-uudistuksen myötä koko Tietoarkiston viestintä uudistuu. Sähköinen Tietoarkisto-lehti julkaistaan nykymuodossaan nyt viimeisen kerran.

Muutaman kerran vuodessa ilmestyneen lehden sijaan Tietoarkiston sivuilla aletaan jatkossa julkaista säännöllisesti yksittäisiä artikkeleita, uutisia ja kolumneja, joissa syvennytään esimerkiksi johonkin tutkimusaineistoon tai avoimeen tieteeseen ja aineistojen arkistointiin liittyvään ilmiöön.

Lisätietoa:
» IT-palveluasiantuntija Tuomas J. Alaterä

Tietoarkisto uudisti teemasivunsa

Tietoarkisto on uudistanut Aineistoja teemoittain -sivut, joilla esitellään Tietoarkiston aineistovarantoja erilaisten suosittujen tutkimusteemojen kautta.

Omat sivunsa on muun muassa hyvinvoinnille ja ihmissuhteille, kunnille, köyhyydelle, lapsille, lapsuudelle ja perheelle, terveydelle sekä monille muille kiinnostaville aihepiireille.

Teemasivujen tarkoitus on auttaa opiskelijoita, tutkijoita ja opettajia löytämään nopeammin ja helpommin eri aihe-alueisiin liittyviä tutkimusaineistoja.

Kullekin teemasivuille päivittyy uusimmat aihetta käsittelevät aineistomme, ja lisäksi tietoarkistolaiset ovat poimineet sivuille aihe-aluetta kartoittavia aineistosarjoja sekä yksittäisiä, tutustumisen arvoisia aineistoja.

Lisätietoa:
» Aineistoja teemoittain -sivut
» Lisää teemasivuista Tietoarkistoblogissa

Ron Dekker aloittaa CESSDAn johtajana maaliskuussa

Eurooppalaisten yhteiskuntatieteellisten tietoarkistojen muodostama tutkimusinfrastruktuuri CESSDA saa maaliskuun alussa uuden johtajan. Tehtävään nimitettiin viime marraskuussa Ron Dekker.

Ron Dekker on taustaltaan taloustieteilijä, ja viimeksi hän on toiminut Euroopan Komission Tutkimus ja innovaatio -pääosastossa avoimen tieteen kansallisena asiantuntijana.

—Koko tutkimuksen kenttä on perustavassa muutoksessa. Olemme astumassa avoimen tieteen aikakaudelle, ja CESSDAn täytyy olla tämän muutoksen etulinjassa, Dekker toteaa CESSDAn julkaisemassa tiedotteessa.

Suomi on CESSDAn jäsenmaa ja Tietoarkisto on CESSDAn kansallinen palveluntuottaja.

Lisätietoa:
» Uutinen CESSDAn verkkosivuilla.

Britannian tietoarkisto julkaisi talousaiheiset teemasivut

Britannian tietoarkisto julkaisi tammikuun lopussa uudet, talousaiheiset teemasivut. Sivuille on koottu muun muassa verotukseen, kuluttamiseen, kansainväliseen kauppaan ja tuottavuuteen liittyviä aineistoja.

Mukana on esimerkiksi isot Brittish Social Attitudes Survey- ja Living Costs and Food Survey -kyselytutkimukset, jotka käsittelevät muun muassa vastaajien kulutukseen ja verotukseen liittyviä asenteita.

Britannian tietoarkistolla on myös esimerkiksi ikääntymistä, rikollisuutta, koulutusta, ympäristöä, ruokaa ja terveyttä käsittelevät teemasivut.

Lisätietoa:
» Britannian tietoarkiston talousaiheiset teemasivut

Suomen LIS-maksun jakavat tänä vuonna Kela ja Turun yliopisto

Vuonna 2017 Suomen LIS-jäsenmaksun maksavat puoliksi Kelan tutkimusosasto ja Turku Centre for Welfare Research (TCWR, TY). Tulevaisuuden jäsenmaksujen maksamisesta käydään neuvotteluja.

Tietoarkisto maksoi Suomen LIS-jäsenmaksua kaikkiaan kuusitoista vuotta, vuoden 2016 loppuun asti. Tammikuusta 2017 alkaen jäsenmaksu on ollut 30 000 euroa vuodessa.

LIS on kansainvälinen datakeskus, joka ylläpitää kahta aineistotietokantaa: Luxembourg Income Study Databasea ja Luxembourg Wealth Study Databasea. Tietokannassa on harmonisoituja mikrotason aineistoja korkean ja keskimääräisen tulotason maista eri puolilta maailmaa. Datan käyttö on maksutonta jäsenmaiden tutkijoille sekä kaikille opiskelijoille.

Lisätietoa:
» LIS Tietoarkiston sivuilla
» LISin verkkosivut

Creative Commons -lisenssi