Data

I Dataarkivet finns kvantitativa och kvalitativa digitala forskningsdata.

Bläddra efter typ

I serviceportalen Aila är samtliga Dataarkivets forskningsdata tillgängliga för registrerade kunder i enlighet med användningsvillkoren för de olika materialen.

I Aila kan du bläddra i studiebeskrivningar eller göra mångsidiga egna sökningar i olika material, och ladda ner materialet snabbt och behändigt. Aila finns på finska och engelska.

  Alla Kvantitativa Kvalitativa
Studienummer bläddra bläddra bläddra
Rubrik bläddra bläddra bläddra
Disciplin bläddra
Ämnesord bläddra
Serie bläddra

Serviceportalen Aila

Dataarkivets forskningsdata är tillgängliga för kunder utan kostnad i serviceportalen Aila.

I Aila ingår ca 1500 datamaterial varav över tusen är kvantativa. Registrerade användare finns i nästan alla finländska universitet och yrkeshögskolor, totalt ungefär 2700 stycken. Ungefär tio procent av användarna är utländska.

De flesta datamaterial har vissa användningsvillkor och nedladdning kräver registrering. Det finns circa 90 forskningsdata i Aila som är helt öppna. Dessutom har Dataarkivet öppna data i Tietomilli-mielipidepuntari, MOTV och Pohtiva.

Ladda ner data i Aila

Data efter tema

På våra temasidor presenteras nyinkomna data, dataserier och ytterligare information om arkiverade datamaterial inom olika teman.

Aineistoja teemoittain

Data by theme

Internationella dataserier

Den här listan innehåller länkar till några anmärkningsvärda internationella komparativa undersökningar, forskningsprogram och datacenter. Beskrivningarna nedan finns på finska.