Avaimia aineiston avaamiseen: tietosuoja ja etiikka 15.1.2024

Toisinaan päättyneen tutkimuksen tuottaman aineiston arkistointi ei onnistu, koska aineistonkeruussa ei ole alun perin osattu ottaa huomioon aineiston avaamisen eettisiä tai tietosuojaan liittyviä seikkoja.

Aika: 15.1.2024 klo 10.00-11.00.
Paikka: Webinaari: Etäyhteys.

Järjestämme maanantaina 15.1.2024 klo 10.00–11.00 webinaarin, jossa käymme läpi Tietoarkistoon soveltuvat aineistotyypit ja kerromme, miten jo aineistonkeruun suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon tutkimusaineiston arkistointi ja avaaminen jatkokäyttöön. Tilaisuudessa selvitämme myös, mitä täytyy huomioida suunnitellessaan henkilötietoja sisältävien aineistojen arkistointia tai pitkittäistutkimusten aineistojen avaamista pseudonyymeinä.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti organisaatioiden datapalveluissa työskenteleville, mutta se soveltuu hyvin myös esimerkiksi eettisissä toimikunnissa ja tutkimushallinnossa työskenteleville.

Webinaarin ohjelmaan varataan aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Webinaaria ei tallenneta. Osallistumislinkki julkaistaan tällä sivulla tammikuussa. Alta voit tallentaa tapahtuman lisättäväksi sähköiseen kalenteriisi.

Tallenna tapahtuma kalenteriin ICS