Tietoarkisto arkistoi ja välittää tutkimusaineistoja tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun
Arkistoi tutkimusaineisto Hae aineistoja Ailasta
Tutustu Tietoarkiston tarjoamiin maksuttomiin palveluihin
Ajankohtaista
- Tutkimusmenetelmien verkkokäsikirjan julkistamistilaisuus 22.1.2021
- Tietoarkiston asiakaspalvelulle uusi puhelinnumero
- Asiakas- ja tietopalvelumme lomailevat jouluna, Aila ei
- Koronavirus ja Tietoarkiston palvelut
- Tietoarkisto ja CESSDA valittu kansallisten tutkimusinfrastruktuurien tiekartalle
- Datatiedostojen A-käyttöehto muuttuu CC BY -lisenssiksi
- Lisää ajankohtaisia asioita
Uusimmat aineistot Ailassa
- Ammattiin opiskelevien liikunnan lisäämisen ja istumisen vähentämisen pilottitutkimus 2014
- Venäjän turvallisuuspolitiikkaan liittyvät suomalaisten tutkimuslaitosten vertaisarvioidut …
- Työolobarometri 2019
- Työolobarometri 2018
- Työolobarometri 2017
- Yläkoululaisten ajatuksia sukupuolirooleista ja elämästä 2017-2018
- Lisää aineistoja palveluportaali Ailassa
- Kvantitatiivinen aineisto
- Kvalitatiivinen aineisto
Tutustu Tietoarkiston palveluihin
Tutkimusaineistojen arkistointiin ja jatkokäyttöön suoranaisesti liittyvien perustehtäviensä ohella tietoarkisto tarjoaa myös useita muita palveluita tutkijoille, opiskelijoille ja kaikille erityisesti tutkimusaineistoihin liittyvistä kysymyksistä kiinnostuneille.
-
Aila
Ailassa Tietoarkistoon tallennetut tutkimusaineistot ovat maksutta saatavilla kunkin aineiston käyttöehtojen mukaisesti. Ailassa on noin 1400 aineistoa, joista parisataa on kvalitatiivisia. Rekisteröityneitä käyttäjiä on kaikista suomalaisista yliopistoista ja ammattikorkeakouluista.
-
Aineistonhallinnan käsikirja
Tietoarkiston asiantuntijoiden laatimassa verkkokäsikirjassa on konkreettisia ohjeita sähköisen tutkimusaineiston hallintaan aineiston elinkaaren kaikissa vaiheissa. Täältä löydät yksityiskohtaisia neuvoja vaikkapa Suomen Akatemian vaatiman aineistonhallintasuunnitelman laatimiseen.
-
Tietopalvelu
Asiakaspalvelijamme neuvovat mielellään tutkimusaineistoihin liittyvissä kysymyksissä. Kaipaatko apua aineistonkeruun suunnitteluun, aineistonhallintaan tai pitkäaikaissäilytykseen? Etkö löydä tutkimukseesi sopivaa aineistoa? Ota yhteyttä, niin autamme.
-
Penna
Penna helpottaa kirjoitusaineistojen keräämistä ja arkistointia. Tietoarkisto huolehtii Pennalla tehtävän kirjoitusaineiston keruun teknisestä toteutuksesta ja arkistointiluvista. Kaikki Pennan avulla kerätyt aineistot arkistoidaan Tietoarkistoon, mikäli kirjoittajat ovat antaneet arkistointiin luvan ja aineistoa kertyy riittävästi.
-
Pohtiva
Poliittisten ohjelmien tietovaranto Pohtivaan on koottu suomalaisten puolueiden ohjelmia ja muita keskeisiä poliittisia tekstejä. Varannossa on poliittisia ohjelmia aina 1800-luvun lopulta nykypäivään ja kokoelma karttuu jatkuvasti.
-
MOTV
Menetelmäopetuksen tietovaranto on maksuton tutkimusmenetelmien verkko-oppikirja ja oppimisympäristö. KvantiMOTV keskittyy kvantitatiivisiin ja KvaliMOTV kvalitatiivisiin menetelmiin. Opiskelua tukevat harjoitukset ja harjoitusaineistot.
-
CESSDAn palvelut
CESSDA on eurooppalaisten yhteiskuntatieteellisten tietoarkistojen muodostama infrastruktuuri, joka tarjoaa maksuttomia aineisto- ja koulutuspalveluita. Suomi on CESSDAn jäsen ja Tietoarkisto Suomen kansallinen palveluntuottaja. CESSDAn kautta pääsee suoraan eurooppalaisten tutkimusaineistojen kuvailuihin.
-
FNESdata
FNESdata-pitkittäisaineistoportaali tarjoaa käyttöön muuttujatiedot neljän eduskuntavaalitutkimuksen (2003–2015) yhdistelmäaineistosta. Palvelussa on käytettävissä muuttujien keräilykori, jonka avulla voi tallentaa käyttöönsä räätälöidyn muuttujaluettelon. Palvelu on englanninkielinen.
-
Tutkimusaineistojen arkistointi
Tietoarkisto huolehtii luotettavasti sähköisen aineistosi pitkäaikaissäilytyksestä ja avaamisesta. Teemme aineistosta jatkokäyttöön sopivan version, hoidamme kuvailutyön puolestasi, ja varmistamme, että aineisto on helposti löydettävissä ja käytettävissä sovittujen ehtojen mukaisesti.
-
Tietomilli
Tietomilli Mielipidepuntarissa suomalaisilta kerätty mielipidetutkimustieto on täysin avoimesti kenen tahansa käytettävissä. Tietomillissä aineistoja pystyvät analysoimaan myös ne, jotka eivät hallitse tilasto-ohjelmia. Palvelu sopii hyvin esimerkiksi koulujen opetuskäyttöön.