Tietoarkisto-seminaari 2021

Pian on taas Tietoarkisto-seminaarin aika. Vuoden 2021 seminaari järjestetään virtuaalisena 12. lokakuuta klo 13:00-15:00.

Iltapäiväseminaarin teema nivoutuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja erityisesti tavoitteeseen taata kaikille avoin, tasa-arvoinen ja laadukas koulutus sekä elinikäiset oppimismahdollisuudet. Ohjelma keskittyy koulutuksen tasa-arvon tutkimukseen, tieteen avoimuuteen ja tutkimusaineistojen käyttöön ja jakamiseen liittyviin palveluihin. Tutkijapuheenvuorot pitävät pitkään koulutusta, sen saavutettavuutta ja tasa-arvoisuutta tutkineet asiantuntijat.

Tietoarkisto on koko toimintansa ajan edistänyt tutkimusinfrastruktuurien kehittämistä, tieteen avoimuutta ja tutkimusaineistojen vastuullista hallintaa. Tilaisuudessa luovutetaan myös Tietoarkistotyön edistäjä -palkinto ja Aineistopalkinto.

Tapahtuman löydät myös Facebookista.

Ilmoittaudu (Avautuu uuteen välilehteen)

Tilaisuus on maksuton, mutta siihen tulee ilmoittautua. Ilmoittaudu 10.10.2021 mennessä.

• 13.00–13.05 Avauspuheenvuoro: johtaja Helena Laaksonen (Tietoarkisto)
  • 13:05–13:25 Ajankohtaista Tietoarkiston palveluissa. Tietoasiantuntija Emilia Lehto (Tietoarkisto)
  • 13.25–14.00 Tutkijapuheenvuoro: Korkeakoulutuksen saavutettavuus Suomessa ja verrokkimaissa. Tutkijatohtori Henna Juusola (Tampereen yliopisto)
  • 14.00–14.35 Tutkijapuheenvuoro: Koulutuksen tasa-arvo yläkoulussa. Yliopistonlehtori Marja Peltola (Tampereen yliopisto)