Harjoitusaineistot

Tältä sivulta voit ladata kvantitatiivisia harjoitusaineistoja. Niitä saa vapaasti käyttää opetus- ja opiskelutarkoituksiin. Tietoarkisto toivoo kuitenkin opettajilta käyttöilmoitusta.

Aineistot ovat saatavilla kahdessa eri SPSS-tallennusmuodossa: *.sav ja *.por. Portable-tiedostot avautuvat SPSS:n eri versioilla ja myös useilla muilla tilasto-ohjelmistoilla. Aineistokuvaus esittelee harjoitusaineiston ja perehdyttää sen käyttöön.

Aineistojen lataamiseen verkosta ja avaamiseen SPSS-ohjelmaan on erilliset ohjeet.

Palveluportaali Ailasta voit ladata Tietoarkistoon tallennettuja tutkimusaineistoja kunkin aineiston käyttöehtojen mukaisesti. Suurta osaa aineistoista voi tutkimuksen ohella käyttää opetus- tai opiskelutarkoituksiin. Ailassa on myös useita aineistoja, jotka ovat vapaasti käytettävissä ilman rekisteröitymistä. Tutustu Ailan lataus- ja käyttöohjeisiin.

Aineisto Aineisto *.sav-muodossa *.por muu Aineistokuvaukset
1. European Values Study 2017, osa-aineisto osaEVS.sav-aineisto [por] --- [osa-aineisto] [koko aineisto]
2. International Social Survey Programme 2019, osa-aineisto osaISSP.sav-aineisto [por] --- [osa-aineisto] [koko aineisto]
3. Maailmanpankin väestötilastoja (2016–18) vaestotieto.sav-aineisto [por] --- [aineistokuvaus]
4. Satunnaislukuaineistot osagen0.sav-aineisto
osagen1.sav-aineisto
[por]
[por]
--- [osa-aineistot] [koko aineisto]
5. Pienet aineistot a.sav-aineisto
b.sav-aineisto
c.sav-aineisto
d.sav-aineisto
[por]
[por]
[por]
[por]
--- [aineistokuvaukset]
6. Intercountry Life-Cycle Savings Data LifeCycleSavings.sav-aineisto [por] [RData] [aineistokuvaus] (Avautuu uuteen välilehteen)

Tietoarkiston sivuilla opastetaan myös muualla verkossa saatavilla olevien kansainvälisen vertailun mahdollistavien tutkimusaineistojen lähteille.

Harjoitusaineistoksi sopivaa materiaalia voit etsiä myös Tilastokeskuksen StatFin-tietokannasta (Avautuu uuteen välilehteen) sekä Tilastokeskuksen ja valtioneuvoston kanslian yhdessä ministeriöiden kanssa toteuttamasta Findikaattorista (Avautuu uuteen välilehteen) . Tulostauluja ja taulukoita voi ladata omalle koneelle esimerkiksi Excel-formaatissa.